Browse Bands/List your Band

Browse Clubs/List your Club

Live Chicago Music Does Sound!

THE MOB RULES

Band Interview Questions

#1. : What type of band are you?~

Answer: WE ARE A TRIBUTE  TO THE MUSIC OF RONNIE JAMES DIO

#2. : Tell us the brief history of your band.~

Answer: About a year ago, Ken Mandat, Rick Browz and Mike Browz (the members of Damien Thorne), wanted to start up a tribute band to Black Sabbath, just to play around the chicago area. So, we contacted Steve Reimer (the singer of Slaughter Xstroyes) and he sugested that we we do a tribute to DIO, this would let us cover a lot more material. Now we needed a Keyboardist to make the band complete. Mike gave Brian Buxbaum (the keyboardist from Crazy Diamond) a call and the rest his history.

#3. : Who are your musical and non-musical influences?~

Answer: Black Sabbath, Rainbow, Dio, Judas Priest, Iron Maiden, Pat Travers, Deep Purple

#4. : What are your dreams and goals?~

Answer: For THE MOB RULES, just to play all of the great songs that Ronnie gave us. He was such an inspiration to so many people all over the world. We try to play the music as close to the recording as possible and we hope that the people that come out to see us and cellibrate Dio’s legacy have a good time and enjoy what we are trying to do.

#5. : Who writes the songs, what are they about?~

Answer:ELF, RAINBOW,BLACK SABBATH,DIO

#6. : What’s your opinion of Politics?~

Answer:????

#7. : How do you promote your band and shows?~

Answer:We have a web site: www.themobruleschicago.com or you can find us on FACEBOOK at the mob rules. We also place adds in the Illinois Entertainer.

#8. : Describe your show, visual and musically~

Answer:our light show is provided by, George Sarris from AT LARGE PRODUCTIONS. We also have a many stage props and crosses. Musically, we cover all of the classic Dio tunes with some suprises.

#9. : What do you think about downloading music online?~

Answer: good thing, as long as the atrist get paid.

#10. : What’s your outlook on the record industry today?~

Answer: most bands are doing everything themselves these days. so, the record companies are not as needed

#11. : What’s your claim to fame?~

Answer: DAMIEN THORNE is our original band.

#12. : Tell us a story about a day in your life.~

Answer:====

#13. : What inspires you to do what you do?~

Answer:The love of the music.

#14. : What advice would you give to fellow bands?~

Answer: what ever you do, keep playing.

#15.  :What are some of your pet peeves?~

Answer: things are different today. years ago, the promoter would book the bands for a show. now, the promoter will book the headling band and then the headliner would have to get someone to play with them. thats not right. the promoters have access to so many bands. they should just book the night.

#16. : How does music affect you and the world around you?~

Answer: I always have music on around me. all kinds. music hepls me get through the day.

#17. : What’s new in the recording of your music?~

Answer:—–

#18. : What are the biggest obstacles for bands?~

Answer: trying to get promoters to give the band a chance to play.

#19. : What’s the best and worst thing about playing clubs?~

Answer: the best thing is just being out there playing songs that you love to play and meeting new people. the worst thing is not having the club promote the bands. like i always said: if nobody knows your playing, then nobody will come and see you.

#20. : Tell us about your next shows and why we should be there.~

Answer: our next show for THE MOB RULES will be at the BRAT STOP in kenosha ,Wi on November 24th.this will be our first time there and we will be pulling out all the stops. this is going to be one our biggest shows yet!